Syvmilsskritt i sommervær

Vi utnytter det fantastisk været til å komme oss til Vestlandet. Det er ingen selvfølge å ha medvind nedover sørlandskysten og rundt Lindesnes. I kveld regner vi med å være på Kvitsøy mellom Stavanger og Haugesund, og da slår vi nok på bremsene.

Men vi har allerede fått mange flotte opplevelser. I Stavern brettet vi ut syklene og gikk på Salsås. Salsås har to topper og ser ut som en sal på avstand, se bildeserie nedenfor. Det er høyeste punktet på det store Vestfoldraet og det eneste stedet der raet ble avsatt over havnivået for 10000 år siden. Med bøkeskog på toppen er dette snadder for en naturviter. Finn Roar Bruun, som er leder i Naturviterne, ble med opp og har skrevet om turen på sin blogg. Du får også se demonstrasjon i utbretting av sykler! Se film om sykkeltur til Salsås

På Jomfruland lå vi alene ved flytebryggene og nøt turer i det fine kulturlandskapet. Ved Tårtjernet ble T.H. Kittelsen inspirert til å male bildet med nøkken.

I Grimstad var vi innom noen få timer og møtte Rune Solhøi. Han seilte turen rundt Norge for 8 år siden, og vi overtok kart for Finland og Sverige og fikk med oss gode tips på veien.

Blindleia i kveldssol uten å møte andre båter er vanskelig å beskrive – må oppleves! Vi endte tirsdagen i Ny Hellesund. Ankeret gikk kl 23. I går, onsdag, utnyttet vi igjen den gunstige NØ-vinden og ga oss ikke før Egersund.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

6 thoughts on “Syvmilsskritt i sommervær

  1. Dette var gøy! Jeg er lite vant med blogger, men satser på at dette fungerer. Vi har strålende dager på Saltnes, men nå i pinsen tar vi seilbåten til Tisler i første omgang og kanskje videre etter hvert. Skjønner at deres opplevelser er unike, og det skal bli moroå følge med. God tur videre!

  2. Gratulerer med timingen! hele sør-Norge badet i sommervarme (til og med her i Bergen som satte varmerekord i går, onsdag). Disse misunnelige linjene skrives fra et i overkant avkjølt bygg i Bergen sentrum, mens varmen steker utenfor. God tur videre! Enjoy! Anne

    • Jo, for det var jo hetebølge da vi var der på seiltur i 2006, så nå regner jeg med at det bare er sånn det er i Egersund.

  3. Hyggelig å treffe dere i Grimstad. Gøy å lese nyhetsbrevene så fortsett å sende disse. Ønsker dere en skikkelig god tur videre! Rune Solhøi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s