Ryfylke fra sin beste side

Lørdag fant vi en nydelig uthavn på Talgjeholmene i Sjernarøyane. Øyriket i Ryfylke er fantastisk. Grønne, frodige øyer med aktivt landbruk og sau som kulturlandskapsarbeidere. Småøyer og holmer som byr seg frem for båtfolket. Lørdag ettermiddag kom Per-Hennings datter, Marianne,  med familie ut til oss med sin båt. Hyggelig kveld med grilling og bål.

Søndag opplevde vi nok en blank morgen med sol og fristende badevann (13 gr). Deretter dro vi med deres båt på omvisning i øyriket, svært effektivt med marsfart på 25 knop sammenlignet med våre 7. Øyer, holmer, sund, strender, idyller – alt man kan ønske seg. Men prikken over i’en var Jøsenfjorden. Stupbratte, frodige fjellsider rett i fjorden. Bildene forteller litt. Sjekk kartet hvor vi var i Jøsenfjorden. Takk til Marianne, Jo, Jonathan og Rasmus!

Det er vanskelig å få oversikten over Ryfylke på båtsportkartene. de er for oppdelt. Det beste oversiktskartet vi har funnet er på bæreposene fra Jokerbutikken i Helgøysund! Den tok vi vare på sist vi var her for 6 år siden og har hatt stor glede av nå.

Kl 15 satte vi kurs for Utsira. Vi har nok begynt å ta godværet som en selvfølge, for vi sjekket ikke værmeldingen godt nok før vi dro. Etter å ha passert sydspissen av Karmøy, fikk jeg en tekstmelding fra Birgitte som meldte 18 m/s fra nord der i morgen. Godt å ha gode supportere! Etter en rask rådslagning snudde vi og gikk1/2 time tilbake til Skudeneshavn helt syd på Karmøy. Hyggeligere sted kan man neppe ligge om man blåser inne en dag. Vi får se hva morgendagen bringer…

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

2 thoughts on “Ryfylke fra sin beste side

  1. Kjekt å hilse på dere søndag i nydelige Helgøysund! Følger med på bloggen….. tviler på dere finne noe bedre sted i Norge en Ryfylke…… hilsen Lilli Ann og familien (kollega til Marianne)

  2. Så fine bilder, det er jo nesten som å være med hele veien! Gøy at bæreposene kom til nytte igjen! Nyt dagen i Skudeneshavn og god tur videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s