Til Bergen i sol

Det har vært dårlig nettdekning noen dager, men her i Bergen er nettet topp og solen skinner – det har den gjort siden vi dro fra Kråkerøy 20. mai!

Fra Skudeneshavn gikk vi opp Karmsundet, gjennom Haugesund, over Sletta og til Espevær like utenfor sydspissen av Bømlo. Vinden er fortsatt fra nord, som den har vært hele tiden, så motoren står stort sett for fremdriften. Espevær er et populært sted for båter om sommeren. Nå var vi eneste gjestende båt og kunne velge og vrake i gode bryggeplasser. Landet det en UFO her i 1975 som noen mener? Hvorfor oppsto det plutselig en ring på en gressslette der jorden var sammenpresset 5-10 cm? Uansett hva som skjedde, så blomstrer vårmarihånd vakkert på Espevær nå.

Løpet mellom Bømlo og Stord er hyggelig og byr på mye vakkert for øyet. Fiskebrukene ligger tett. Vinden frisknet på utover onsdagen, så vi valgte å gå helt inn i Heiamarkpollen på Huftarøy til naustet ved hytta til min bror Kristian. Et smalt sund med stri strøm for å komme inn er en morsom utfordring – endelig fikk vi bruk for tidevannstabellen! Selv om det blåste 10-11 m/s utpå, målte vi beskjedne 1-3 m/s der. Vi ble der to netter og nøt godt av flott utsikt og god mat på hytta med Kristian torsdag kveld. Se kart og zoom inn for å se den trange innseilingen.

Fredag til Bergen i frisk bris fra nord. Luften er blitt skarpere og morgenbadet blir raskt unnagjort (10 gr C). Flott innseiling i Vågen med Statsraad Lemkuhl og Bryggen med alle trehusene. Vi ligger rett nedenfor dem.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s