Søker nye ord

Onsdag gikk vi fra Bulandet tidlig ca 1 time til øya Alden, med fjellformasjonen Den norske hest, en ruvende øy på 480 moh som fra avstand kan gi assosiasjoner til en hest (markert sal mellom to topper). Vi la oss i idylliske Aldevåg og gikk opp. Fantastisk utsikt mot bl.a. Værlandet og Bulandet. Vi hadde tenkt oss til Måløy, men da vi kom dit, ble vi mer fristet til å prøve Silda, en øy litt lenger nord. Det angret vi ikke på.

Morgenen etter var ideel for runding av Stadlandet. Blankt vann da vi gikk utover. Ytterst på Stadlandet blåste det 6-7 m/s, men så snart vi kom inn på nordsiden løyet det igjen til nærmest ingenting. Det blåser nesten alltid på Stad, selv en stille dag som torsdag!

Og så var vi i Møre og Romsdal og snødekte fjell og Sunnmørsalper dukket opp. Man må finne opp noen nye ord for å beskrive dette landet!

Vi endte i Ålesund, jugendbyen med eget fuglefjell i byen og en fantastisk utsikt. «Hovedstaden» på Sunnmøre. Der ble vi to netter. Forsømt vårpuss ble rettet opp. Konklusjonen er at det er lettere å polere mens man står på et rullestillas med båten på land enn når man ligger på en flytebrygge!

Lørdag blåste det «hatter og høy» fra NØ. Vi målte opp til 18,7 m/s fra NØ, dvs rett imot. Kom oss i ly av store øyer der det var mindre sjø og lunere og satte kursen for Molde. «Hovedstaden» i Romsdal. Her er det hyppige bilfergeanløp, og tydeligvis møtepunkt for nord- og sørgående hurtigrute. Nok en by med fantastisk utsikt!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s