Paal på Håholmen

Yr sa 9 m/s ved Hustadvika, og det synes vi var akseptabelt. I Ålesund snakket vi med en los som kom forbi på bryggen, som anbefalte innerste indre led. Han forsikret oss om at 10 m/s ikke var noe problem der. Han sa at det var passasjer som var så trange at man nesten ikke trodde det ville gå.

Vi gikk ut til Bud og rundet mot NØ og inn i Stopleleia. Ett av bildene er fra passasjen mellom Stoplan, som har gitt leden navn. Et åpent parti før vi stakk oss inn Kusundet og gikk gjennom de trangeste partiene, 2-2,5 meter på hver side av båten og én meter vann under kjølen. (Losen hadde rett!) Jeg trives ganske godt med sonar (foroverseende ekkolodd) sånne steder!

Vel gjennom var veien kort til Håholmen, det gamle fiskeværet eventyreren Ragnar Thorseth på slutten av 1980-tallet bygde opp til et konferansested utenom det vanlige. Noen av eventyrene hans får man kjennskap til i huset der vrakrestene av Saga Siglar står, vikingeskipet som forliste i Middelhavet. På Svalbard hadde han truffet Paal, som han fikk med seg til Håholmen. Ragnar Thorseth har ikke lenger noe med driften å gjøre, men Paal er her fortsatt etter 23 år. Han er kokk, maler, gartner, vaktmester, skipper +++. Klippfisk er spesialiteten, og Paal smatt raskt inn og fant frem noen fine stykker til oss, ja faktisk en hel middag med tilbehør, som vi begjærlig inntok i båten. Perfekt er det ordet som passer best! Du ser Paal til venstre på ett av bildene.

Jeg arrangerte for noen år siden en konferanse her,  og lovet  da meg selv at hit skulle jeg komme tilbake. Det har jeg nå holdt, og jeg angrer ikke!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s