Fra Nordmøre til Sør-Trøndelag

Vi dro tidlig fra Håholmen mandag til Kristiansund for å rekke Gripexpressen ut til Grip, nok et fiskevær som ligger langt til havns. Grip er i dag fraflyttet, men var frem til 1964 egen kommune (landets minste). Grip er sannsynligvis Nordmøres eldste tettsted, og spesielt tett må det ha vært der den gangen over 1000 personer ble huset her under fisket! På Grip står en stavkirke fra 1400-tallet, en av landets minste. Nå har måkene overtatt som eneste fastboende på Grip.

Tilbake i Kristiansund fikk vi flott omvisning i byen av Per-Hennings gamle naboer og venner Tore og Sylvia Husby. Bacalao på Smia og kaffe og kake hjemme hos dem etterpå gjør at vi husker Kristiansund som en spesielt gjestfri by. Tusen takk! Byen vokste frem basert på fiskeri og klippfiskproduksjon, mens næringslivet i dag er sentrert rundt olje- og gassvirksomheten på Haltenbanken.

Tirsdag valgte vi å gå inn i Skålvikfjorden i Halsa kommune, kommunen der Keiko bodde – spekkhoggeren som var filmstjerne og som fikk friheten på Nordmøre (døde av lungebetennelse i 2003). I Skålvikfjorden lå vi lunt og fint på den skogkledde Baarsetøya, mens det blåste 10 m/s lenger ut, og badevannet holdt over 15 grader – rekord for turen!

I dag har vi forflyttet oss til Kvenvær på Hitra. Vi har tenkt oss lenger ut i havgapet i morgen, så vi synes dette er en fin posisjon med tanke på det.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

2 thoughts on “Fra Nordmøre til Sør-Trøndelag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s