Ny favoritthavn

Torsdagens mål var Mausundvær nordvest for Frøya, nok et fiskevær i havgapet. På vei ut stoppet vi et par timer på Sistranda, kommunesenteret i Frøya kommune, fordi jeg hadde et jobbmøte pr telefon. Mausundvær går inn som et av de beste stedene vi har vært, og konkurransen er hard! Per-Henning fikk til og med fatt i fersk torsk på fiskemottaket – kr 50 for 3 kg ferdig sløyet.

Mausundvær har lang historie – man har funnet spor etter steinalderkultur og rundt år 1000 var 11 gårder i drift. I dag bor det ca 250 her i det som ser ut som et livskraftig samfunn. Flere av øyene er knyttet sammen med broer, og vi foldet ut våre Brompton sykler og tilbakela ca 10 km, da måtte vi ta med alle avstikkere.

I dag, fredag, satte vi kursen inn Trondheimsfjorden. Det var flatt hav hele veien, og bare et par timer hadde vi fokka ute som en hjelp til motoren. Sol. Vi la oss på Rødberg, ca 12 nautiske mil fra Trondheim (knappe to timers tur). Her er en fin havn, og syklene har igjen vært i bruk. Sykling i jordbrukslandskap, gjennom nyslått eng. Museum med gamle klinkbygde båter. Havnen bar også preg av disse båtene.

Havnen er strategisk valgt av oss for å komme inn til Trondheim kl 09.30 i morgen. Barnebarna (bor i Trondheim) skal få oppleve morfar komme inn med båten fra sjøen – de var med ombord de første få hundre metrene da vi forlot Kråkerøy.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

One thought on “Ny favoritthavn

  1. Lekkert, lekkert, lekkert ,lekkert!
    Det er utrolig gøy å lese og se turen deres dag for dag. Det er en av gleden i hverdagen å følge dere; ligger det noe nytt på bloggen i dag tro? Kos deg i morgen når dere står inn Trondheimsfjorden slik de gamle konger gjorde. Gleder meg til å se bilder fra når du møter barnebarn på kaia. Stor klem fra Grete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s