To glade lakser

Munkholmen og tårnet på Tyholt viser vei inn til Trondheim. Lørdag ble vi møtt av en entusiastisk velkomstkomité i gjestehavnen på Skansen i Trondheim. Jeg (Hans Jørgen)  tok landlov til søndag og ble med til Vikhammer der Birgitte og jeg var barnevakt under nabofesten, men først var Ingerid med på festen som katt!

I lånt bil dro vi søndag til Svorkmo i Orkdalen til Jostein Fyhn og Baard Larsson som tok gjestfritt imot to uerfarne laksefiskere. Vi lånte stenger, lånte vadere, fikk egen tømmerhytte å overnatte i og fikk alle mulige råd og tips om hvor og hvordan vi skulle fiske. At fisken ikke bet i Orkla den kvelden og i morges, selv om den er rangert som Norges tredje beste lakseelv, gjorde ingen ting. Vi hadde en kjempeflott opplevelse, sto i elvebrusen i kveldingen mens måltrosten holdt konsert. Grillet og pratet.  Fisking er en tålmodighetsprøve. Det er ikke noe problem for oss – ellers hadde vi ikke lagt ut på en tur Norge rundt med en båt som går i 7 knop. Takk for et flott besøk i Jo-hølen!

Kl 16 dro vi fra Trondheim. Endelig var Fredrikstad Seilforenings flagg på vei opp på sin plass under salingen, Endre sendte det med Birgitte til Trondheim. I skrivende stund går vi for motor ut Trondheimsfjorden. Det kommer noen dråper ned fra himmelen – vi husker å ha vært borte i det før og lurer på om det er det som kalles regn. Dette er vår 30. dag underveis, og det er første gang det skjer på turen!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

3 thoughts on “To glade lakser

  1. Heisan, skal si dere har en flott tur, og så fantastiske bilder dere tar! Blir helt misunnelig her jeg sitter på vakt. Men, rett herfra om få timer skal vi til Jarlsberg Brygge og feire at Kongeskipet legger til der.Så i dag blir det lite søvn trues det med! Og St.Hans blir Ragnhild med til Tæsse på fest! Hvor langt har dere kommet da tro, nærmer dere midnattsola snart..Klem fra A-M

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s