Vidar på Leka

Vi plukket opp Monika og Tyra i Rørvik, fikk med oss Kystmuseet Norgveg , før vi satte kursen nordover mot Vega. Varmt og flott SØ seilvind.

Det var St. Hansaften, og vi fant fort frem til Vertshuset Herlaug der Vidar Furre hadde fullt hus. Mange hyggelige folk, og noen fikk svingt seg også! Hjem til båten kl 0230. Vidar var en hyggelig og gjestfri kar. Ved siden av å være vert på vertshuset jobbet han på et oppdrettsanlegg for laks dit han inviterte oss. Søndag syklet vi Leka rundt og Vidar plukket oss opp på avtalt sted og tok oss med ut til mærene. Gøy å se det på nært hold, vi må ha passert hundrevis av slike anlegg på turen.

Leka – Norges geologiske nasjonalmonument, hadde spektakulær natur å by på. Den røde fargen og spesielle formasjonen på utsiden av øya er som hentet fra en annen verden. Her står det mer om bl.a. Lekas geologi. Mange har hørt historien om ørnerovet i 1932. I fjellsiden er det malt en hvit flekk, og litt over det er det igjen en rød flekk der 3-åringen skal ha blitt funnet. Prøv å zoome inn. Vel tilbake ved båten avsluttet vi med kveitemiddag på vertshuset, nå med Vidar som kokk. Takk til Vidar for at opplevelsene på Leka ble så mangfoldige og hyggelige – stedet hans kan anbefales!

Kvelden var varm og stille, og vi bråbestemte oss for å dra. På bildet med Hurtigruten (og en stor gravhaug i forgrunnen), ser du tre fjell. Det til høyre heter Heilhornet og ligger i Bindalen. Man kan si at det markerer inngangen til Helgelandskysten. Vi fikk en fantastisk tur opp gjennom skjærgården på et blankt hav. Kom inn til Møyhamna ved Torghatten kl 23.30 og fikk med oss de lave solstrålene ca kl 24.

I dag, mandag, har vi igjen fått en varm dag. T-skjorte-tur gjennom hullet i Torghatten.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s