En søster, en russer og en entusiast

Fredag dro vi tidlig fra Tjøtta til Sandnessjøen. Flott utsyn mot de syv søstre på veien. Dagens hovedmål er å bestige den høyeste, Botnkrona (1072 moh). Godt merket sti, men snø dekket T-merkene mot toppen. Hendene måtte tas til hjelp flere steder underveis. Flott utsyn mot bl.a. Svartisen.

Lørdag morgen mønstrer Monika og Tyra av. De kommer sterkt tilbake neste år (Vardø – St. Petersburg). Takk for nå!

Litt senere på lørdag kommer Sigurd ombord. Han skal bli med til Svolvær. Vi setter kursen mot Vandve. Der er Ragnhild, som blir med til Bodø, hos vennene Pål og Grete som tar gjestfritt imot oss til fiskemiddag. De inviterer også Igor og Kirsten så vi skal få truffet dem, de bor delvis på Vandve. (Se presentasjon av Sigurd og Ragnhild under Mannskap).

Igor jobbet i mange år som skipslege i den russiske nordflåten og drev senere egen turistbåt i Kvitsjøen. Igor vet ikke bare litt om Kvitsjøen – han vet alt, tror jeg! Nå har han slått seg ned på Vandve. Ganske utrolig at det er der vi skal finne den personen som kan gi oss de førstehåndsopplysningene om Kvitsjøen og Russland som vi er på jakt etter! Han kommer nok til å få flere spørsmål fra oss i løpet av året!

Søndag setter vi kurs for Lovund, kjent for Lundeura der lundefuglen hekker i stort antall. Der treffer vi Vigdis som har bodd her i 40 år. Hun viser oss rundt og forteller oss entusiastisk om alt fra lakseslakteriet, som gir mange arbeidsplasser,  til naturen på Lovund. Mandag tar hun oss med på tur. Den går på alt fra godt merket sti til ganske ulendt terreng. Variert og vakkert og ganske trolsk med tåke på toppen. Havørn seilende langs stupbratte fjellsider. Tusen takk – vi kommer aldri til å glemme Lovund!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s