Midt i indrefileten!

Tirsdag satte vi kursen for Træna – Norges eldste fiskevær med den markerte Trænstaven som er et sikkert sjømerke. Her har det bodd folk siden steinalderen. Fin havn med den markerte Hikkelen i bakgrunnen.  Polarsirkelen går gjennom Træna. Det var stor aktivitet med forberedelse til Trænafestivalen som starter torsdag. Vi har ikke tenkt å bli med på den, så vi stikker videre på onsdag i sol og fin seilvind.

På veien passerer vi Hestmannen. Han var sønn til Vågekallen i Lofoten og ikke lett å holde i ro. Suliskongen hadde syv døtre, og de var ikke mindre viltre og uvørne. Han fikk derfor tak i Lekamøya som barnepike for dem. En gang, da alle jentene var på besøk hos Landegodekjerringa utenfor Bodø, badet de nakne, og det så Hestmannen. Han ble så inntatt, særlig i Lekamøya, at han satte etter dem. Han skjøt en pil for å stoppe dem. Kongen i Sømnafjellet så alt dette og kastet hatten sin for å stoppe pilen og skjerme dem. Pilen gikk gjennom hatten som falt i havet (Torghatten). Da rant solen, og alle ble til stein på det stedet de var akkurat da. Vi har sett dem alle sammen på turen.

Vi vinket til Hestmannen og dro til Rødøy, med den markerte fjellformasjonen Rødøyløven. Det er en fin, hvit strand ned for toppen som basehoppere lander på. Fra en spesiell vinkel fra sjøen ser man at toppen danner et overheng.

Torsdag var nok en varm, fin dag, og vi dro videre mot Holandsfjord. Dagens mål: Svartisen. Frodige, grønne fjellsider på vei inn, spisse tinder i bakgrunnen, Svartisen som en hvit kåpe imellom. Ubeskrivelig vakkert! Engabreen, en brearm til Svartisen, går her nesten ned til sjøen. Brefronten ligger bare ca 20 moh, og det er en fin tur å gå inn. Under «den lille istiden» rundt 1750 gikk den helt ned til havet.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

2 thoughts on “Midt i indrefileten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s