Farvel Helgeland!

Det var skyet og litt regn da vi dro fra Holandsfjord fredag morgen. En helt annen stemning enn da vi stevnet inn fjorden i solskinn i går. Min far var distriktlege i dette distriktet i 1948, og alle historiene jeg har hørt opp gjennom barndommen hadde skapt bilder som måtte korrigeres litt. Det var grønnere, vakrere, lunere men samtidig like vilt (jeg har nok dramatisert det i fantasien). Pr tlf hjalp far meg å lokalisere steder fra historiene.

Vi gikk til Sørfugløy og opplevde det som et utropstegn på avslutningen av en fantastisk tur langs Helgelandskysten. Vakre nordlandshus, kritthvite sandstrender,  en liten tåkedott på toppen, trange havner med plass til akkurat oss. Jeg er på en måte mettet men samtidig kjempesulten på samme tid. Her er det mye som må fordøyes! Kanskje vi må «tygge drøv» og  komme tilbake en gang? Men ikke på denne turen. Vi skal rundt, rundt Norge. Ikke som i programmet «Norge rundt» i TV som reiser rundt i Norge. Vi skal fysisk rundt Norge! Men en ting er klart: Det kan vanskelig bli vakrere enn på Helgelandskysten!

Lørdag gikk vi til Bodø. Per-Henning og Hans Jørgen kjenner begge Grete (fra helt forskjellige sammenhenger), og hun inviterer like godt hele mannskapet hjem på grillfesten de har sammen med en vennefamilie. Veldig hyggelig kveld -tusen takk! – men Grete synes det er dumt at vi drar før solen blir skikkelig lav og skinner over på Saltstraumen som de ser fra stuevinduene. Bildet hun sendte fra senere på kvelden vedlegges.

Ragnhild forlater båten i Bodø. Vi tre som er igjen velger å følge kysten nordover i stedet for å dra rett over til Værøy. Da får vi sett litt mer av kysten, og får samtidig  litt gunstigere vindretning når vi setter seil for Værøy (nordavind). Følg med, nye reisebrev følger!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s