I mål for i år -Tromsø!

Bildene fra morgenturen i Risøyhamn på torsdag viser at det fortsatt er grått og lavt skydekke, men lite regn. Vi gikk ut den godt merkede Risøyrenna og fikk etterhvert fin seilvind i retning Harstad. Deilig å kunne kutte motoren innimellom. Ragnhild går av i Harstad, mens Per-Henning, Helena, Birgitte og Hans Jørgen fortsetter nordover. Det er meldt mer regn og vind fra lørdag, så vi velger å ta et langt strekk mens det er oppholdsvær.

Tunge skyer opp Vågsfjorden. Ellers er det slående hvor grønt og frodig det er. Gisundbroen fra Finnsnes over til Senja dukker opp, og vi legger til i gjestehavna like nord for broen 11 timer etter at vi startet fra Risøyhamn. Alle er trøtte og det blir en tidlig kveld.

Fredag er spennende særlig for Birgitte og meg. Der Gisundet er på det smaleste, ligger Gibostad. Her bodde vi i 1980-81, jeg var lektor på Troms landbruksskole ( i dag Senja videregående skole). Randi ble født mens vi bodde her, og vi fikk gode venner (som nå har flyttet). Vi finner huset vårt, og mye annet er som vi husker det fra 30 år tilbake.

Vi river oss løs fra minnene og drar videre nordover. Tåken har lagt seg i Gisundet, men det letter igjen når vi nærmer oss Malangen. Hadde været vært bedre, skulle vi gjerne gått lenger inn i Malangen. Det var antakelig her vikingen Ottar bodde. Det var han som dro videre nord for ødemarka for å finne ut hva som befant seg der. Han fant bl.a. Kvitsjøen, så vi skal følge i hans kjølvann. Han er faktisk en av inspirasjonskildene for hele prosjektet vårt!

Vi fortsetter langs Kvaløya og etter å ha passert Rystraumen (4 knop medstrøm da vi gikk der), ser vi broen og den karakteristiske Ishavskatedralen i Tromsø. Det blir den perfekte stemningen for oss å gå inn til Tromsø omtrent samtidig med at Hurtigruten passerer oss. Målet for årets tur er nådd når vi svinger inn og legger til i gjestehavnen i sentrum av byen.

Hjelpsomme personer på bryggen gestikulerer og peker på ledig plass. Båtfolk er hyggelige! Det viser seg å være besetningene fra seilbåtene Siller Lass og S/Y Fryd som tar i mot på denne måten. Norma og Jon Erik Saugen i Siller Lass har skrevet flere artikler i båtbladene om seiling på norskekysten, artikler vi har hatt stor nytte av på turen vår!

Og så kommer velkomstkomitéen fra Grønlandsveien. Nevø Andreas med Emma, Mikkel og Helena setter en ekstra spiss på ankomsten vår!

Lørdag flyr Per-Henning sørover, mens jeg flytter båten til Skattøra Marina der båten skal ligge til den skal på land litt ut i september. Birgitte og jeg drar sørover i morgen, søndag.

Rar følelse at årets tur er over. Jeg kan jo ikke akkurat si plutselig, men det føles litt sånn likevel. Vi har opplevd mye og har mange inntrykk som skal bearbeides. Hovedkonklusjonen er at vi har en fantastisk kyst, og det har gjort et sterkt inntrykk å se alle de steder folk har bodd og klart å livnære seg!

I tillegg til å se kysten fra båten har vi gått ca 15 mil og vi har syklet ca 15 mil på våre Brompton-sykler i løpet av de to månedene vi har vært underveis. Nå skal vi planlegge for neste år. Det kommer nok til å bli en ganske annerledes tur. Følg med på bloggen!

Hvis ikke du allerede har klikket på Follow, så kan det være lurt å gjøre det nå. Da får du e-post når det kommer nye innlegg. Det blir nok ikke så hyppig på en stund, men det kan jo dukke opp ting i planleggingsfasen som hører hjemme på bloggen. Men neste år, da er det full rulle igjen….

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

3 thoughts on “I mål for i år -Tromsø!

  1. Hei Hans Jørgen! For en fantastisk tur dette ser ut til å ha vært så langt.Flott skrevet,og nydelige bilder.Gleder meg til fortsettelsen neste vår og sommer.Moro at jeg fikk vite dette av din kjære kone som jeg møtte i fjellet i helgen.Hilsen Hilde på Svarthamar

  2. Gratulere med vel gjennomført første del! Jeg kom litt sent på nett, men har nå lest meg opp på den fantastiske reisen. Kanskje enda bedre enn rundreise i USA, selv om trærne er litt mindre.
    Hilsen Sjur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s