To uker til avreise

Det er nå under to uker til vi setter oss på flyet til Tromsø. Alle visum til Russland er på plass, og alle andre papirer – håper vi. Vår gode hjelper i St.Petersburg, Vladimir Ivankiv, og det norske konsulatet i Arkhangelsk har tålmodig svart så godt de har kunnet på alle våre spørsmål. Det er likevel mye vi ikke får svar på, så det får vi ta underveis. 4. juni kaster vi loss fra Tromsø.

Sommeren 2012 opphevet den russiske Dumaen losplikten for utenlandske lystbåter gjennom Kvitsjø-Østersjøkanalen. I stedet satte de krav om at minst én person om bord kan russisk. Fra Tromsø til Arkhangelsk seiler vi i vikingen Ottars kjølvann, han er jo en av inspirasjonskildene våre. Helst skulle vi altså hatt med en viking som snakker russisk, og utrolig nok har vi via denne bloggen funnet ham!

Tore Mentyjærvi er født i Kirkenes, bodde på 80-tallet ett år i Minsk (hovedstaden i Hviterussland), og han har rodd og seilt et vikingeskip fra Helsinki, gjennom Sovjetunionen, til Svartehavet og videre gjennom Bosporos til Istanbul (Miklagard)! Tore var proviantforvalter, kokk, tolk etc om bord i Havørn, som ble bygd i Oslo som en kopi av Gogstadskipet. Prosjektet ”Havørn i Austerveg” har 20-årsjubileum i år. Tore seiler fortsatt tradisjonelle, åpne båter. For å konvertere ham fra råseilsbåter til moderne seilbåter ble vi nylig med Endre ut i hans Bavaria 35 Match. Overgangen var i følge Tore stor! Tore seiler Bavaria 35 Match. Tore mønstrer på i Vardø og blir med til St. Petersburg.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

Reklamer

5 thoughts on “To uker til avreise

  1. Hei, og takk for en kjempetrivelig velkomst fra både Hans Jørgen og deg. Jeg gleder meg veldig til denne ferden som går gjennom en del områder jeg lenge har hatt lyst til å oppleve. Gleder meg til å bli kjent med dere alle sammen også. Jeg har søkt opp Tyra og Birgitte på facebook, men det var for mange Monika Olsen til at jeg klarte å finne deg. Søk gjerne meg opp om du vil, det er bare en Tore Mentyjærvi på facebook. Vi i Mentyjærvi slekten er små, men vi er heller ikke mange… 😉 På facebook har jeg et stort album fra ferden i Austerled, bilder fra renessanseskipet Vaaghals, og masse mere.

    Nyt Moskva, det er en flott by! Deretter, Arkhangelsk, en by med spennende historie. Det skal bli veldig moro å komme dit. Dette blir bra!

  2. Fantastisk at alt ser ut til å ordne seg! Til og med en viking får vi med på reisen! Denne ventetiden gjennom vinteren har gått så fort. Brått er dere første tre av gårde og snart følger Tyra og jeg etter. Først skal vi få oppleve Moskva på veien mot vårt møtested Arkhangelsk. Lykke til med siste innspurt til alle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s