Gjennom stillebeltet?

Fra Hasvik gikk vi nordover Sørøysundet til Hammerfest. En LNG-tanker for anker markerer Hammerfest som gassby. Melkøyaanlegget ligger rett utenfor byen. I Hammerfest blir vi møtt av Anja og Geir som bor her (Anja er Andreas søster). Det er t-skjortevær og utelivet er yrende. En journalist fra Finnmark Dagblad er blant tilskuerne når vi legger til, og han lager en reportasje til fredagsutgaven. Andreas mønstrer av.

Vi overnatter ikke i Hammerfest, men drar videre til Havøysund i stille vær og midnattsol. Og neste morgen er det like stille og sol når vi går mot Nordkapp. Spesiell opplevelse å kunne gå omtrent  i fjæresteinene forbi denne værutsatte utposten. Honningsvåg blir nattestoppen vår, før vi fredag fortsetter vår ferd i det vi etter hvert har begynt å kalle stillebeltet. I Kjøllefjord blir vi noen timer før vi går videre rundt Kinnarodden, Europas nordligste punkt på fastlandet, i det samme fine og stille været. Like etter rundingen ser vi havtåken komme sigende, og når vi går inn til Mehamn er det tåke, ca 10 grader kjøligere og rått. Spørsmålet er nå om vi er gjennom stillebeltet og om finværet er slutt?

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

Reklamer

2 thoughts on “Gjennom stillebeltet?

  1. Kjære Hans Jørgen, Sigurd , og Per Henning
    så spennende å følge med å se alle bildene bl. a. med mange av den nær efamilie, og så er dere atpåtil blitt kjendiser.
    Nu forstår jeg det er væromskifte som antagelig krever mer av skipperne, men det klarer dere sikkert. Er imponert over alle bildene det betyr masse og gir virkelig følelse av hvilken tur dere er på. masse hilsner fra svigermor Ingerid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s