Hyggelig og behagelig ventetid

På onsdag hadde vi en flott slør over Varangerfjorden fra Vardø til Kirkenes. Der la vi oss til hos Kirkenes småbåtforening i Soldaterbukta. Flytebrygge med vann og strøm. Både enkelte gatenavn og butikknavn her i Kirkenes står også på russisk, så det russiske innslaget er tydelig her.

Vi får stadig besøk av folk som vil snakke med oss. Også Sørvaranger Avis var nedom og laget en reportasje. Av nabobåten, som tar turister på sightseeing oppover Passvikelva, fikk vi en plastpose full av kongekrabbe. Så vi lider ingen nød!

Tore mønstrer på. Han har overnattet hos søskenbarn Trude og Bengt. De inviterer oss på middag og vi får en kjempehyggelig kveld. Tusen takk! Vel hjemme i båten skinner middnattsola. For oss er dette eksotisk!

Vi får flere dager i Kirkenes enn beregnet, til vi får det værvarselet vi ønsker. Vervarslinga for Nord-Norge har vært til uvurderlig hjelp. Meteorologene der har velvillig svart på spørsmål og gitt oss sine vurderinger av værsituasjonen. Vi er takknemmelige! Nå ser det ut til at vi får rolige vindforhold vekslende mellom NØ og SØ.

I morgen, søndag, drar vi fra morgenen. Vi legger oss 12 nm fra land, i internasjonalt farvann, med kurs for Arkhangelsk. Vi har varslet at vi regner med å være fremme onsdag 19. I mellomtiden har vi fått oppleve et Kirkenes i sol og masse hyggelige mennesker.  Vinden i forbindelse med lavtrykket gikk nok lenger ut i havet (der vi kunne vært). Om vi må bruke motor, så har vi rustet oss med nok diesel til å kunne gå for motor hele veien.

Jeg vet ikke hvor lett det er å få oppdatert bloggen fremover, men jeg skal gjøre mitt beste!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

7 thoughts on “Hyggelig og behagelig ventetid

  1. Hei Hans Jørgen, Jeg håper seilasen mot Arkhangelsk går fin-fint. Det er jeg sikker på med en så bra skipper:) Det går fint med meg og på jobben, skal i lønnsforhandlinger med Roger i morgen (fjelloppsynet). Og sommeren er her, og det er digg! Hygg deg videre på tur, klem.

  2. Lycka till med er vikingafärd genom Ryssland. Välkommen till Sverige och Vänern i augusti. Sista veckan då vi är på Sättersholmarna är v 32. Välkomna!

  3. Hyggelig å høre fra dere, god tur videre. Vi drar på en ukes sol-ferie til Kroatia i morgen. Hilsen Kirsten og Dag.

    Sendt fra min iPhone

    Den 15. juni 2013 kl. 22:28 skrev Brizo :

    > >

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s