Inn i Belomorsk-kanalen

De 40 nm inn til Belomorsk tok vi på natte- og morgentimer. Igjen flatt vann og sol. Der viser det seg at det er umulig å oppdrive den spesielle elveradion vi må ha for å kommunisere med slusene, på tross av gjentatte forsikringer at den kan vi leie/kjøpe her. Uten radio er det umulig å komme videre, så redningen blir å slå oss sammen med en polsk seilbåt, som har radioen, og gå sammen med dem helt til St. Petersburg. Helt greit, for de skal innom de samme stedene vi har planlagt, pluss litt til. Hadde vi kommet et par timer senere kunne vi ha blitt værende i Belomorsk lenge, iflg. slusemyndighetene ,og det høres skikkelig lenge ut!

Nå er vi ved en liten tettbebyggelse ved ett av de største vannene på vår skogsseiltur gjennom russiske Karelen. Vi er gjennom halvparten av de 19 slusene og venter på at polakkene skal få fatt i olje til en oljetørst motor. Gudene vet hvor lang tid det tar (eller om det er mulig). I mellomtiden har vi lagt oss på svai utenfor med 20 graders badevann, skogkledde øyer og en blå himmel.

Sluse og kanalsystemet ble bygd i løpet av 20 mnd på 30-tallet av fanger særlig fra Gulag-leiren på Solovetsky. Dette var den første leiren i Gulagsystemet, og åsted i Solshenitsyn i boken ”En dag i Ivan Denisovitsj liv”. Et svært stort antall menneskliv gikk med under byggingen, så det er nok treffende når kanalen også kalles også Dødens kanal.

Det er forbudt å fotografere i slusene.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

6 thoughts on “Inn i Belomorsk-kanalen

 1. Nå har jeg ikke fulgt med på 10 dager, men ser nå for en opplevelses rik tur dere er på.Helt utrolig at få til denne reisen. Norge er et lite land i en meget stor og mangfoldig verden. Å få oppleve noe av den gir stor menneskekunnskap i tillegg. God tur videre.

 2. Hei og hopp! 🙂
  Det ser ut som dere har en fantastisk tur med mange spennende opplevelser! Fint å se på bilder og følge med på hvor i verden dere befinner dere. Klem fra Siri til Tyra.

 3. gleder meg kjempemase til neste innlegg dere er så heldige som for være på så spennende steder den turen må jo være helt fantastisk 🙂

 4. Ingen overraskelse at det ble problemer med radioen. Det er et langsomt land. Har du nok dollar løser det meste seg.
  Dere har jo et helt fantastisk vær, kanskje ikke til seiling, men ellers 🙂

  (Det er mamma Britt Sølvi som skriver dette, altså, ikke Aksel) Aksel kjenner igjen båten. Når han ser bildet av Brizo sier han pappa, så han skjønner godt hvor pappa er. Den videoen du sendte, Tore, spiller Aksel om igjen stadig vekk 🙂

  Ha en feiende flott tur videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s