Innenfor Schengen!

Ingebret mønstrer på i St. Petersburg, eller Peter som byen gjerne kalles i kortform. Vi er lei av å ligge i en båthavn med festlokaliteter like inn på stranden som holder det gående med høy musikk til 05.30 hver natt. Det blir derfor lynvisitt for Ingebret til Vinterpalasset, Isak-katedralen og Blodskirken (også kalt Oppstandelseskirken), en natt i båten og så av gårde mot Vyborg. Vyborg var Finlands nest største by, men måtte avstås til Sovjetunionen etter annen verdenskrig. Martti Ahtisaari er født og oppvokst i Vyborg. En tradisjon i Vyborg er at nygifte låser fast en hengelås i brorekkverket og hiver nøkkelen i vannet. Vi så ingen som dykket etter nøkler!

I dag passerte vi grensen til Finland og ble vist inn til øya Santio for pass- og tollkontroll. En rask kikk i passet, et smil og et velkommen til Finland kombinert med opplysningen om at vi nå kunne dra hvor vi ville, var en etterlengtet kontrast til de siste ukers mimikkløse kontrollregime.  Har opplevd at jeg de siste dagene har lengtet etter Schengen! Nå skal antakelig ikke passet og mannskapslistene frem igjen før båten skal ryddes hjemme på Kråkerøy.

Vi blir på Santio i natt. Svaberg, furuskog, vaiende finsk flagg, kveldssol, stille kveld, svakt bølgeskvulp. En ny fase på turen vår rundt Norge er i gang.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

2 thoughts on “Innenfor Schengen!

  1. Hei. Fint å se at dere har det bra og har nådd Finland. Her har det skjedd litt.

    Ei venninne postet videoen vi lagde, Kapitan Kolesnikov, på vkontakte.ru (Russisk facebook) og den har blitt litt av en hit. Den er delt 87 ganger hittil, har hundrevis av likes, har fått masse positive kommentarer både på vkontakte og på youtube… Rett og slett moro!

    Ønsker dere en fin tur videre!

    Tore

  2. Så flinke dere er til å finne ut av alt mulig! Vi som er i jobb og får siste nytt fra indre Russland en gang i blandt, eller egentlig ganske ofte, synes dere raser gjennom kanaler og sjøer i full fart. Det er sikkert godt å være i åpent lende igjen og ta fatt på den siste sjarmøretappen. Det har vært moro å følge dere, jeg er imponert. Velkommen hjemover! Hilsen Egil N

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s