Skjærgården i Finskebukta anbefales!

Vi har virkelig feriefølelse og nyter dagene i den Finske skjærgården i Finskebukta. Fine byer og perfekte uthavner. Sol, men ikke hete. Rett og slett god nordisk sommer. Og det beste av alt: Vi trenger ikke å be om tillatelse til hvor vi skal dra. Og den ene broen vi har passert åpnet hver halve time – og vi trengte ikke å søke om passering på forhånd! Passerte i dag Helsinki uten å gå inn der. Tenker oss til Tallinn i morgen, og Porkala der vi ligger nå, er et bra utgangspunkt. Planen er å gå til Helsinki på tirsdag og sette av Ingebret.

Det er markert flere båter vest for Helsinki enn øst. Det er mye hytter, men de aller fleste ligger godt skjult i furuskog selv om de ligger nærme vannet. Bevisst fargevalg gjør dem nesten usynlige. Og bryggeanleggene er diskrete og gjør lite av seg. Dette samsvarer godt med den lavmelte og rolige stemningen i både marinaer og uthavner – her tar man hensyn til andre.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

4 thoughts on “Skjærgården i Finskebukta anbefales!

 1. Hei på dere. Vi har fulgt med den spennende ferden og ser at dere har opplevd noe som de fleste ikke er forunt. Vi ligger På Espevær og skal nå på «puben». Var på Baroniet i Hardangerfjorden i går og var på konsert med Sondre Lerche, fantastisk. Vi traff Morten Jensen i Seilmagasinet og de kom ombord til en kaffekopp i dag morges. Gav ham ett av reisebrevene deres og han synes dette så veldig spennende ut. Dere får nok en henvendelse men jeg lovet selvfølgelig ikke noe på dere veiene. Ha en riktig god tur videre Masse ønsker fra -Anne og Sven i Sjøstjerna. ( vi trives fantastisk godt vår nye Regina af Vindø)

  Den 13. juli 2013 kl. 17:48 skrev Brizo :

  > >

  • Hei!
   Det blir hyggelig å treffes til høsten og utveksle seilopplevelser fra i sommer!

   Bare hyggelig hvis Morten Jensen i Seilmagasinet tar kontakt. Vi sitter nok på en del erfaringer nå som ikke så mange andre har.

   Hans Jørgen

 2. Hei Tore!
  Jeg ville heller ikke vært Russland foruten. Det er de store kontrastene som er noe av det mest spennende med denne turen. Finnene er veldig hjelpsomme og hyggelige mennesker, men maken til gjestfriheten og hjelpsomheten hos vanlige folk vi traff i Russland skal man lete lenge etter.

  Hans Jørgen

 3. Hei, godt å se at dere har det så flott i kjære gamle Moder Finland. Et herlig land! Nyt finske kysten, den er akkurat så bra som dere beskriver den.

  Kos dere i Tallin også, en herlig gamleby der. Om dere legger dere i Piriitta havn så ta en titt på nasjonalklenodiet, ubåten Lembit. Den er verdt et besøk. I 1996, som gjest hos Meerimuseum i Tallin, da vi kom med middelalderskipet Aluett, sov jeg et par netter i den ubåten. Det var en spesiell opplevelse. 🙂

  Meerimuseum, – sjøfartsmuseumet, er også verd en visitt. Ellers er jo Estland kjent for ølbrygging og gode ølkneiper. Øl fra Saarema bryggeriet er vel verdt å prøve, og de har også et større antall lokale mikrobryggerier med mye spennende. Så, nyt…

  Jeg forstår utmerket godt den gode feriefølelsen dere beskriver, men til tross for byråkrati, sprakete VHF og andre vanskeligheter så er jeg glad jeg var med i Russland. I mine øyne den mest spennende etappen på så mange måter, både historisk og kulturelt. Jeg skulle gjerne vært med i Finland også, men ville nok ikke byttet ut Russland om jeg hadde kunnet…

  Kos dere videre!

  Tore

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s