På bytur – Tallinn og Helsinki

Man trenger ikke kart for å dra til Tallinn, man kan bare følge de utallige fergene, mange i gilde farger. Gamlebyen i Tallinn er fint restaurert og den er full av turister. Estland har en kort historie som selvstendig stat. Mange andre stater har opp gjennom historien erobret landområdene. Danmark gjennomførte korstog under Valdemar II i 1219, og det var under et slag i nåværende Tallinn, da danskene var som hardest presset, at Dannebrog, det danske flagget, etter sagnet dalte ned fra himmelen og ga danskene nytt mot og seier.

Vi ligger helt inne i bykjernen i Admiralitetsbassenget i Old City Marine. Vi må ha tillatelse fra havnemyndighetene over VHF-radioen for å gå inn pga all fergetrafikken.

I går dro vi tilbake til Helsinki og fikk etter hvert flott seilvind som gjorde at vi ofte så 8 knop på loggen. I stedet for å velge en havn helt inne i byen, slik vi gjorde i Tallinn, legger vi oss ved Suomenlinna (Sveaborg). Dette er et av verdens største kystfort, påbegynt midt på 1700-tallet, og det er anlagt på 6 øyer like utenfor Helsinki. I dag bor det rundt 1000 mennesker her, men i tidligere tider var antallet betydelig høyere. Fergene tar 15-20 minutter inn til byen og går nærmest hele tiden.

Ingebret mønstrer av her i Helsinki – vi kommer til å merke at en gourmetkokk har gått fra borde! Håper linforklet fra Tallinn, som han forærte båten, vil  inspirere gjenværende mannskap.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

One thought on “På bytur – Tallinn og Helsinki

  1. Hei HJ, Artig lesing, og fine bilder. Du er heldig som får oppleve/sett så mye! Her er det sommerferietider, og nyter perfekt sommervær i Oslo før jeg skal reise til trøndelag for helgen. Kos deg videre på tur. Klem GK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s