Full meteorologisk meny

Vi skal til Åbo for å plukke opp Birgitte og Ragnhild som skal mønstre på. Vi overnatter i Ekenäs på veien, som er en sjarmerende by med mange fine trehus. På vei videre mot Hangö, Finlands sørvestre hjørne, har det falt ned en sky! Det er som å kjøre inn i en vegg, og sikten reduseres til ca 3 båtlengder. Det er lite i en trang led med mye båter. Tåkelaget er til dels så tynt at vi ser master over tåken uten å se båtene. Rart med kombinasjonen av tett tåke og solskinn.

Ved Hangö er vi ute av skyen og sola skinner. Det er mange båter som skal nordvestover mot Skjærgårdshavet og Åland. Det er ferietid, og finnen har seilbåter. Dette er omtrent som Bohuslänkysten i juli. Øst i Finskebukta var det mye færre båter.

Det siste strekket inn til Åbo fredag kveld blåser det opp i 18 m/s fra NV og det veksler mellom sol regnbyger. Sjöbjörnarna, Finlands seilforening for turseilere, har 80-års jubileum og har et treff her. De har beslaglagt samtlige gjesteplasser. Vi fikk hjelp av en finne vi traff på øya Sapio, bosatt i Åbo, til å finne en flott langsidesplass sentralt i byen, litt utensom ”systemet”.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s