I tåke til Sverige

Solkremen fikk en pause på overfarten til Sverige. Tett tåke over Ålands hav med ferger som tutet for å gi seg til kjenne. Krevde full årvåkenhet fra mannskapet. Vel inne i Stockholmskjærgården lettet det og åpenbarte mengden av øyer med hytteidyller på rekke og rad. Det er påfallende hvor mye mer eksponerte de er enn hyttene i Finland, selv om de ikke ligger nærmere vannet. Vi drar til Store Jolpan med populærnavnet ”Paradiset”.  Nydelig uthavn som bærer tilnavnet sitt med rette. Kveldsbad, sol, varmt, stille.

Vi velger å ikke gå til Stockholm som planlagt fordi broen inn til Mälaren ikke åpner pga vedlikeholdsarbeider. Vi hadde tenkt å gå ut av Mälaren igjen ved Södertelje, men må nå droppe dette og går heller videre sørover gjennom skjærgården til den lille, sjarmerende byen Trosa. Fiskemiddag på  restauranten Fina Fisken  smaker fortreffelig.

Det er tett mellom idyllene videre sørover mot Mem, der vi går inn i Göta kanal. Vi rekker to sluser og er opp ved Söderköping der vi fortøyer og venter på sluseåpning kl 0900 i morgen. Slusene er mye mindre enn i Russland, men krever vel så mye av mannskapet. I Russland fortøyde vi i glidere som fulgte med opp/ned. Her må man kaste opp tau til en på land og etterstramme ettersom vannet stiger. Men vi klarte de to første slusene bra, og vi har over 60 sluser foran oss til å perfeksjonere oss på!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

2 thoughts on “I tåke til Sverige

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s