Dramatikk på sjarmøretappen!

Ja, ja – ikke så veldig dramatisk da, men pressen må jo ty til noen virkemidler for å få oppmerksomhet!

Vel avgårde fra Rammen, bestemte vi oss for å gå gjennom Marstand, og det innebar den smale innseilingen fra syd. Der skulle vi ta ned seilene, men plutselig var det ikke mulig å få motoren i gir! Det var bare én ting å gjøre: Krysse ut igjen det urene og smale farvannet og komme oss inn på leden som førte oss utenfor Marstrrand og i mer åpent farvann. Med selvslånde fokk var det greit med hyppige stagvendinger utover i vind på 10-11 m/s, litt for mye for vår fulle seilføring.

I timer slørte vi nordover i sørøstlig vind mens vi la planer for hvor og hvordan vi skulle legge til et sted uten en motor som lot seg sette i gir. Valget ble å gå langt, nesten hjem til Kråkerøy. Vi la til i Kjøkøysund kl 21.30 etter 90 nm utseilt og drøye 13 timer underveis. Hadde koblet fra girwiren på motoren og giret manuelt direkte på den. Problemfri tillegging. Jeg får prøve å fikse girsystemet i morgen formiddag. Vi lover å gjøre alt for å holde tisdspunktet med innkomst kl 17 onsdag! Det blir jo spennende om vi kommer for egen maskin som lar seg manøvrere normalt, om én person må ligge med hodet ned i motoren og gire manuelt mens den som styrer roper gir-komandoer, eller om Redningsselskapet tauer oss inn på plass. Jeg håper vi slipper det siste!

Selvportrett av Hans Jørgen siste kvelden - ganske fornøyd!
Selvportrett av Hans Jørgen siste kvelden – ganske fornøyd!

 

 

Reklamer

6 thoughts on “Dramatikk på sjarmøretappen!

  1. Fantantisk tur ut fra det jeg har lest!!! Så flott at vi har kunne følge med under hele turen!! Takk for flotte bilder og spennende kommentarer. Håper siste etappe går etter planen!!
    Bjørn Sveås

  2. God grunn til å være fornøyd ja 🙂 Jeg skulle gjerne vært og møtt dere på brygga, men får det ikke til! Håper vi kan få til en mimrekveld når kveldene blir litt mørkere! Klem fra Tyra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s