Mannskap

Hans Jørgen Sommerfelt – Skipper

 • Kjøpte første båt som 10-åring, en    A-jolle til kr 250.
 • Seilerfaring: Diverse joller og etterhvert større båter til Bohuslenkysten, København, Bergen
 • Drømte tidligere om å seile sørover, men ting forandrer seg, og nå er draget helt klart nordover!
 • Har fått tilrettelagt hos sin arbeidsgiver Naturviterne muligheten til 2 X 3 måneders seiling som seniorpolitisk tiltak. Godt at en fagforening tar livsfasepolitikken på alvor!
 • e-postadresse: hjsommerfelt@yahoo.no
 • Mobil: +47 977 72 102

.

Per-Henning Wold

 • Kjøpte sin første båt, en Oslojolle, som 16-åring og har holdt seg til seilbåter siden266 det.
 • Var sammen med en kamerat initiativtager og primus motor for «Lera rundt» ved Fredrikstad, som har eksistert i over 30 år, og som fortsatt samler mange seilere til dyst hver onsdag.
 • Startet med turseilas på norske- og svenskekysten i 1973 i egen båt, og efterhvert ble det lengre seilaser som mannskap i andre båter både i regatta og på tur.
 • Seilte ARC fra Las Palmas til St. Lucia i 1990, og Shetland Race i 1992.
 • Har vært med som mannskap på deler av andres jordomseiling; Bergen – Irland, Tonga – Fidji og Cairns – Darwin.
 • Per-Henning blir forhåpentligvis med på hele turen rundt Norge.
.
Kristian Sommerfelt
Hans Jørgens bror. Kom med buss fra Bergen, der han bor, til hytta på Huftarøy torsdag 31. mai og seilte med oss opp til Bergen fredag 1. juni. Det ble ikke så lange strekket denne gangen, men kanskje det blir mer senere?
.
.
.
.

Monika Olsen

Blir i 2012 med på strekket Rørvik – Sandnessjøen. Monika er fra Søndre Sandøy på Hvaler og er dus med havet. Hun er nasjonalparkforvalter i Ytre Hvaler Nasjonalpark. Monika har vært med på mange seilturer, f.eks. til Skagen, Bergen mm. I 2013 blir hun med fra Arkhangelsk til St. Petersburg.

.

.

.

Tyra Risnes

Tyra seiler de samme strekkene som Monika. Tyra sier aldri nei når det er snakk om en seiltur, og det har blitt flere (Skagen, Haugesund mm). Gleder seg til å bade i Kvitsjøen!

.

.

.

.

Sigurd Sparr

Er med fra Sandnessjøen til Svolvær i 2012, og fra Tromsø til Arkhangelsk i 2013. Hans Jørgens svoger (felles svigermor). Fikk raskt praktisert som skipslege ombord (øyedråper!). Avtjente verneplikten i marinen, men har ferdes mer til fjells enn til sjøs siden da.

.

.

Ragnhild Hofgaard

Blir i 2012 med fra Vandve utenfor Sandnessjøen til Bodø, og i 2013 fra Åbo. Har tidligere vært tre ganger i seilbåt: 1. Kråkerøy – Fredrikstad (2 nm). 2. Kråkerøy – Lesø, Danmark. 3. Bergen – Shetland -Orkenøyene. Kjenner Per-Henning svært godt.

.

.

.

.

Birgitte Magnus

Gift med Hans Jørgen. Hører hjemme ombord. Kom i 2012 ombord i Kabelvåg og blir med frem til Tromsø. I 2013 mønstrer hun på igjen i Åbo. Har gitt skipperen mulighet til å gjennomføre denne rundturen rundt Norge.

.

.

.

.

.

Helena von Bergen

Assosiert medlem av familien Magnus/Sommerfelt. Kom ombord i Kabelvåg og blir med et stykke nordover, kanskje helt til Tromsø. Haker gjerne på alt som er spennende og sosialt.

.

 

Tore Mentyjærvi

Tore

Født i Kirkenes. Bodd ett år i Minsk på 80-tallet – snakker russisk.

Var tidlig på 90-tallet med på ekspedisjonen «Havørn i Austerveg». En 2/3-kopi av Gogstadskipet ble rodd/seilt gjennom Sovjetunionen til Istanbul.

Aktiv i båtlaget Vaaghals og seiler tradisjonelle, åpne båter.

Blir med fra Vardø til St. Petersburg

 

IMG_5841

Andreas Robertsen

Birgittes og Hans Jørgens nevø. Bor i Tromsø, vokste opp på Hansnes.

4-barnsfar som får seg et avbrekk fra hverdagen om bord i Brizo fra Tromsø til Hammerfest.

 

 

Ingebret Mojord

IMG_6897

Er mannskap fra St. Petersburg til Helsinki. Er glad i både fjell og sjø, og blir gjerne med på båtturprosjekter både her og der. Kjører sin egen stil om bord med sixpence. Her avfotografert foran Vinterpalasset.

 

Reklamer