Drit og bra!

For å begynne med det bra: Opp langs Jæren var det flatt vann, og vi gikk nærmest i fjæresteinene. Fikk til og med fluer ombord fra land som vi måtte gjøre en jobb med å kverke. Sandstrender, klitter, kulturlandskap, steingjerder. Underveis traff vi på en båt som oppførte seg ganske underlig. Full gass, plutselige kursendringer. Båten viste seg å hete Stortaren og den høstet tare med en diger «kam» som den slepte etter seg. Vi prøvde å seile litt, men det vare bare så vidt at vinden fylte seilet, så det ble motorkjøring til Kvitsøy.

Der var det en nydelig, skjermet havn bak mange småøyer. Velholdte hus, grønt beitelandskap, fyr og trafikksentral for skipsfarten. Anbefales!! Overnatting.

Og så var det driten, da. På vei inn mot øyriket i Ryfylke på fredag oppdaget vi at septikktanken ikke lot seg tømme. Den er innebygget slik at det ikke lar seg gjøre å komme til fra toppen. Første tanke var staking fra utsiden, heldigvis er utløpet bare 10 cm under vannlinjen, så man slipper å bade mens man holder på (ja, tanken du tenkte er helt riktig – hva hvis man måtte ligget i vannet når «proppen» går…). Eneste stakeredskap ombord var en trekkefjær til elektriske ledninger. Utrolig nok kom den forbi et 90 graders bend og opp i tanken. Selv om trekkefjæren bare er ca 5 mm tykk, var det nok til å få «hull på byllen». Men det tettet seg igjen, og operasjonen måtte gjentas. Dette holdt vi på med midtfjords, men vi valgte etterhvert å gå til Stavanger i tilfelle vi trengte bedre  stakeredskap hvis det tettet seg igjen. Der lå vi like ved Oljemuseet og Clas Ohlson hadde stakeutstyr. Det fikk vi imidlertid ikke bruk for. Etter gjennomskylling med ca 500 liter vann (det er mange tak med håndpumpen!) ser problemet ut til å være løst. 8 timer tok det hele.

Og så var avslutningen bra. Vi dro fra Stavanger kl 1930 og endte på Langøy ved Finnøy der Stavanger seilforening har et anlegg. Mange båter, men plass til oss også med fast bøye som akterfortøyning fredag kveld.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s